Chia dezert s mangovým pyré

Chia dezert s mangovým pyré

Chia dezert: Smíchejte chia semínka s kokosovým mlékem v poměru 1:3, nechte přes noc nabobtnat. Druhý den připravte ovoce na pyré (např. mango, ananas, banán) a vrstvěte s chia směsí do skleniček. Dozdobte borůvkami. Bez lepku a laktózy, ideální i na cesty.

Jaro klepe na dveře, tráva se zelená a krom tulipánů v supermarketech můžete do košíku přihodit mango a borůvky. Nebo jiné ovoce, prostě co máte rádi a co se na vás při procházení regálů usměje. Recept je opět bez lepku, laktózy a když ho uděláte do skleničky od jogurtu nebo ořechového másla, můžete si ho vzít na cesty, do školy i do práce.

Co budeme potřebovat:

  • Chia semínka
  • Kokosové mléko
  • Mango
  • Ananas
  • Banán nebo jakékoliv jiné ovoce na přípravu pyré
  • Borůvky na dozdobení

Postup:

  1. Recept je hrníčkový. Použijeme poměr jednoho hrnečku chia semínek na 3 hrnečky kokosového mléka.
  2. Chia semínka vysypeme do větší mísy a doplníme kokosovým mlékem, důkladně promícháme a necháme v lednici do druhého dne.
  3. Druhý den opět důkladně promícháme nabobtnalá semínka s mlékem a připravíme si suroviny na ovocné pyré.
  4. Rozmixujeme Mango a dva plátky ananasu, případně k tomu můžeme přidat banán. Ideálně však tak, aby pyré bylo tužší, než aby se podobalo konzistencí smoothie.
  5. Servírujeme do skleniček ve vrstvách a dozdobíme borůvkami.

Pozn.: Pyré si samozřejmě můžete udělat z jakéhokoliv ovoce, co máte doma. Je jen na vás, co do mixéru nasypete.

Dobrou chuť!

#symprovefoodies